Rasvanerotinkaivot – Tiesitkö tätä?

rasvanerotinkaivot artikkelikuva

Rasvajäte aiheuttaa viemäreissä hajuhaittoja sekä pahimmillaan muodostaa vähitellen sinne rasvatukoksen. Tukkeutumisen johdosta jäteveden purkautuminen liiketilan sisätiloihin on mahdollista, joka aiheuttaa kalliita vahinkoja sekä vaarantaa koko ravintolan toiminnan jatkumisen. Tärkeintä on selvittää, kenen vastuulla on rasvanerottimien toiminta sekä kuka vastaa niiden ylläpidosta ja tyhjentämisestä. Tukkeutumisen sattuessa vastuu on tukoksen aiheuttajalla.

Rasvanerotinkaivon toimintaperiaate

Rasvanerotinkaivo kytketään esipesupöytään sekä astianpesukoneeseen. Laite erottaa veden ja rasvan toisistaan. Rasva jää kaivoon keräysastiaan oikeanoppista hävittämistä varten ja puhdas vesi valuu tällöin kaivoon. Liitäntä pesukoneeseen tapahtuu 50 mm vakioliitoksella. Laitetta ei saa kytkeä kiinteästi viemäriin. Poistoputken kallistuksen tulee olla vähintään 2 cm / metri, jotta poisto toimii asianmukaisesti.

Käyttöohjeet

Täytä rasvanerotinkaivo vedellä niin, että vesi alkaa valua poistoputkesta. Käytön aikana kaivoon kertyvä rasva ja sakka on poistettava vähintään kerran viikossa, tai tarpeen mukaan. Avaa poistohana ja laske ensin sakka ja rasva pois asianmukaiseen keräysastiaan hävittämistä varten. Avaa laitteen kansi ja puhdista laite sisäpuolelta. Kannen alta voi tulla epämiellyttäviä hajuja, varmista tuuletus ennen avaamista. Sulje kansi huolellisesti puhdistuksen jälkeen. Täytä laite uudelleen vedellä ennen käytön jatkamista.

Meiltä saatte CE-hyväksytyt, helposti liikuteltavat rasvanerotinkaivot, joiden käyttö on erittäin helppoa. Kauttamme saat nopeasti rasvakaivoja kolmessa eri koossa, mutta tilauksesta myös isompia malleja on saatavilla. Uudiskohteisiin rasvakaivo astianpesukoneen ja viemärin väliin on pakollinen valmistuskeittiössä.

Tutustu ja lue lisää! >>

Lue lisää HSY:n sivuilta https://www.hsy.fi/vesi-ja-viemarit/rasvaopas/

Translate »

Pro Kitchen Systems